top of page

Ønsker du å kjøpe en Hellig Birma fra NO*Lunarlight's?

Jeg håper at kattunger som kommer fra meg og NO*Lunarlight’s oppdrettet vil gi sine nye eiere masse glede og gode minner. Kattungene vokser opp i hjemmemiljøet med masse kos, oppmerksomhet og kjærlighet, og blir håndtert daglig.

Jeg ønsker at katten skal komme til stabile og trygge for-alltid-hjem, hvor den får det den trenger av godt stell, omsorg og kjærlighet. Det er derfor ønskelig at du tilegner deg god kunnskap om rasen og kattehold generelt før du henter katten. Når den rette kattungen er funnet, vil den bli reservert til deg mot et depositum.

Jeg vil ikke gjøre noen definitive reservasjoner (med innskudd) før kattungene er 8 uker gamle! Men du er fri til å melde din interesse for en kattunge som du liker før den tid. 

Informasjon om kattungekjøp fra NO*Lunarlight’s:

Jeg tar et depositum på 2 000,- på mine kattunger når de blir reservert for ny kjøper. Det vil ikke bli tilbakebetalt dersom kjøper endrer mening.

En birma koster fra 13 000,-. Hos meg leveres kattungen med følgende og det er inkludert i prisene:

 • NRRs standard kjøpskontrakt

 • Stamtavle fra NRR

 • Helseattest fra veterinær

 • 2 vaksiner 

 • ID-mikrochip registrert i Dyreidentitet (Se www.dyreidentitet.no for mer info)

 • Ormekur

 • Kattungepakker

 • Dersom det er mulig at en katt til avl kan ha Bb-blod, er blodtype-testing med i prisen.

Kjøpsbetingelser for kjøp av kattunge fra NO*Lunarlight’s:

 • Kattungen må være minst 14 uker før de kan flytte til sine nye hjem.

 • Kjøper skal følge NRRs regler for kattehold

 • Kjøpekontrakt fra NRR

 • Kattungen skal ikke gå fritt ute, men kan ha tilgang til kattegård, eventuelt bruke sele eller være ute under oppsyn.

 • Kattunge solgt som selskapskatt leveres ferdig kastrert og ny eier betaler for kastreringen.

 

Selskapskatt/kosekatt

En Birma-kattunge som selges til kos har avvik fra FIFe-standarden. Feil kan f. eks være markeringer, pigmentfeil, haleknekk eller mangler en eller begge testikler. Selv om en Birma selges som kosekatt med skjønnhetsfeil er den likevel sunn og frisk og har fått like mye oppmersomhet og kos. Du vil bli opplyst om bakgrunnen for at kattungen har avlsforbud og hva som gjør at den selges som kosekatt. En Birma som selges til kos leveres ferdig kastrert og ny eier betaler kastreringen.

Katten skal ikke brukes til avl.

Katten selges i stambok klasse 2 for 13 000,-.

 

Avlskatt

En birmakattunge fra meg med avlskvaliteter er en katt med en liten teknisk feil på markeringen (enten for lite eller for mye hvitt), men har ellers en bra skjelettstruktur, hodeform, øyefarge og gemytt. Det gjelder fortrinnsvis hunnkatter. Små avvik kan gi katten trekk på utstillinger.

En avlskatt selges kun til registrerte oppdrettere.

Katten selges i stambok klasse 1 for 14 000,-.

 

Utstilling og avl

En «Show Birma» skal ha kvaliteter som gjør at den kan delta på katteutstillinger. Den skal ikke ha feil som kan diskvalifisere på utstillinger og den har ingen avvik fra FIFe-standarden for Hellig Birma. Katten kan brukes til avl. En kattunge med Bb blod vil ikke bli solgt til avl.

En avls og utstillingskatt selges kun til registrerte oppdrettere.

Katten selges i stambok klasse 1 for 15 000,-.

 

Det er ønskelig å ha en positiv kontakt med nye eiere etter at kattungen har flyttet til sitt nye hjem, så jeg kan få høre hvordan det går med katten og hvordan den utvikler seg.

 

Er du interessert i en kattunge fra meg, så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Jeg selger ikke mine kattunger over Internett, men en e-post kan være en fin førstekontakt. Etter det ønsker jeg personlig kontakt med deg/dere.

Det er fint om du kan fortelle litt om deg selv, med tanker om hva slags katt du er på utkikk etter. Både i forhold til kjønn og farge, og om du ønsker en katt for avl, utstilling eller kosekatt/selskapskatt.

bottom of page